Miten tunnistat salaojaongelmat?

Investointi talon salaojajärjestelmän laatuun on kannattava sijoitus. Sen merkitys talon asukkaille ja itse kiinteistön hyvinvoinnille on erittäin suuri.

Toimiva kuivatus suojaa talon rakenteet kosteus-, home- ja routavaurioilta sekä estää tulvat kellarissa. Salaojien tehtävänä on kerätä maassa oleva haitallinen kosteus pois perustusten luota.

Oletko huomannut että:

 • Kivijalka ja sen ympäristö on aina kosteana
 • Kivijalassa on kalkkeumaa
 • Katon ja pihamaan sade- ja sulamisvesien ohjaus on puutteellista
 • Sisäilma on tunkkainen
 • Salaojien tarkastuskaivot puuttuvat
 • Vanhoja salaojaputkia ei ole tai ne eivät toimi
 • Hulevedet ohjautuvat väärään paikkaan
 • Talon sokkelissa on hilseilyä
 • Sokkelin rakenteessa on värimuutoksia
 • Kellarissa voi olla vettä, kosteutta tai ilma on ylikosteaa ja tunkkaista
 • Sadevesi ei poistu pihalta talon ympäristöltä

Salaoja- ja sadevesijärjestelmä

1. Rännikaivot
2. Salaojan tarkastuskaivo
3. Tuplasalaoja- ja sadevesiputket
4. Patolevy ja listat
5. Sepeli ja suodatinkangas
6. Sepeli ja routasuojaus
7. Perusvesikaivo
8. Purkuputki

Salaojaremontti

Näin elämäsi helpoin salaojaremontti etenee

1) Salaojaremontin suunnittelu
Asiantuntijamme kartoittaa kanssasi, mikä on salaojaremontin tarve.
Määrittelemme yhdessä kestävät ja taloosi soveltuvat ratkaisut, jotta salaojaremontti on loppuun asti mietitty.

2) Salaojaremontin hinta – kiinteä tarjous
Annamme kiinteän tarjouksen, johon kirjaamme yhdessä sovitut asiat koko urakasta. Salaojaremontin hinta on tärkeä asia, mutta vielä tärkeämpää on valita oikeat ratkaisut, jotka toteutetaan ammattitaitoisesti alusta loppuun.

3) Kirjallinen sopimus
Kun hyväksyt tarjouksen, teemme kirjallisen tilaussopimuksen.
Sopimukseen kirjataan salaojaremontin sisältö sekä aikataulu ja hinta.

4) Ammattitaitoinen toteutus
Ammattitaitoiset asentajamme tekevät urakan tinkimättömällä asenteella asiakkaan parhaaksi sopimuksen mukaan jopa muutamassa päivässä.

5) Siivous
Ammattitaitoisen asennuksen lisäksi pidämme tärkeänä, että työmaamme jätetään siistiin kuntoon ja huolehdimme kaikki aiheuttamamme jätteet pois.

6) Takuu
Voit nukkua yösi rauhassa töiden jälkeenkin, sillä annamme asennukselle 5 vuoden takuun. Valmistaja antaa materiaalille 5 – 15 vuoden takuun valitusta materiaalista riippuen.

Kokemuksia Salaojakeskuksesta

Kustannukset ja luotettavuus ratkaisevat pienessä taloyhtiössä

Salaojakeskus toteutti keväällä 2019 tamperelaiselle taloyhtiölle salaojaremontin. Kiinteistö on 50-luvulla rakennettu pienkerrostalo. Salaojaremontin lisäksi uusittiin kulkuväylää ja kivetyksen pohjia. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Hannu Paara kertoo, että sopiva remontintekijä
löytyi Googlen kautta.

– Aloimme etsiä googlettamalla salaojaremontille ja julkisivuremontille tekijöitä ja laitettiin yrityksille yhteydenottopyyntöjä. Salaojakeskus oli yksi yrityksistä, joita lähestyimme viestillä, Paara kertoo.

Urakan aikana tuli vastaan yllätyksiä,
mutta ei ongelmia

50-luvulla rakennetun pienkerrostalon salaojien tilanteesta ei kaikilta osin ollut etukäteen varmuutta. Hannu Paara kertoo, että talon yhdeltä sivulta löytyneet yllätykset eivät kuitenkaan muodostuneet ongelmaksi.

– Yllätyksistä huolimatta kaikki sujui yhteisymmäryksessä eteenpäin. Työn edetessä jouduttiin vähän soveltamaan, mutta se sujui luontevasti ja avoimesti keskustellen.

Hinta ja nopea toiminta ratkaisivat

Salaojaurakan osalta kilpailutuksessa oli lopulta mukana kaksi tarjoajaa. Toteuttaja valikoitui lopulta hinnan, toteutusaikataulun ja nopean reagoinnin vuoksi.

– Sopivan hinnan ja toimitusaikataulun lisäksi silläkin oli iso merkitys, että Salaojakeskukselta reagoitiin nopeasti viesteihin ja kaikkiin kysymyksiin saatiin pikaisesti asiantuntevat vastaukset. Tällaiseen toimijaan oli helppo luottaa.

Haastatteluhetkellä salaojaurakka oli laskutusta vaille valmis. Yhteenvetona Hannu Paara kiittelee erityisesti hintaa, joustavia maksujärjestelyjä ja luotettavaa toimintaa, joilla pienelle taloyhtiölle on iso merkitys.

– Kustannukset ratkaisevat niin paljon asioita pienessä taloyhtiössä. Onneksi tässä tapauksessa kohtuullisella hinnalla sai hyvää työtä. Nyt jälkeenpäin on mukava katsella myös loistavaa viimeistelyjälkeä, joka kruunaa onnistuneen projektin, Paara summaa.

Kokemuksia Salaojakeskuksesta

Tekniset käyttöiät ja kunnossa­pito­jaksot

Helppo ja huoleton salaojaremontti

Salaojat ja sadevesijärjestelmät ovat puutteellisia useimmissa vanhoissa omakotitaloissa ja rivitaloissa. Salaojakeskus on erikoistunut toteuttamaan salaojaremontteja myös taloyhtiöihin.  Asiakkaalle salaojaremontti on helppo ja huoleton kokonaisuus. Koko projektin voi jättää ammattilaisten huoleksi. Kuluttaja-asiakkaan kannattaa huomioida remontin hetkellä voimassa oleva kotitalousvähennys ja rahoitusmahdollisuus.