Sadevesijärjestelmä

Toimiva sadevesijärjestelmä pitää sokkelin ja pihan kuivana – Sadevedet johdetaan hallitusti perusvesikaivoon.

Pientalon katolta valuu vuosittain keskimäärin 50–100 kuutiota sade- ja sulamisvesiä. Hallitsemattomina ne voivat muodostaa pihalammikoita ja keväisin liukkaita jäätiköitä. Ajan mittaan seurauksena voi olla myös kosteusvaurioita rakenteisiin.

Sade- ja sulamisvedet tulee johtaa hallitusti ränni- ja sadevesikaivoihin, joista ne johdetaan edelleen sadevesiviemäreitä pitkin perusvesikaivoon. Sinne kerätään myös vedet salaojista. Perusvesikaivosta hulevedet etenevät kootusti joko kunnan sadevesiviemäriin, läheiseen avo-ojaan tai imeytetään hulevesitunnelien avulla tontin maaperään.

Sadevesiviemärinä käytetään tuplarakenteista, halkaisijaltaan 110 mm putkea. Putken aallotetulla ulkokuorella saadaan aikaan suuri kuormituksen kestävyys ja sileä sisäpinta takaa hyvät virtausominaisuudet.

Salaojat ja sadevesijärjestelmät

 1. Rännikaivot
 2. Salaojan tarkastuskaivo
 3. Tuplasalaoja- ja sadevesiputket
 4. Perusmuurilevy ja listat
 5. Sepeli ja suodatinkangas
 6. Sepeli ja routasuojaus
 7. Perusvesikaivo
 8. Purkuputki

Salaojat ja sadevesijärjestelmä yhdessä remontissa

Sadevesiviemäri ja salaoja asennetaan tavallisesti rinnakkain ja samaan kaltevuuteen. Joissakin tapauksissa sadevesiviemäri voidaan sijoittaa ylemmäksikin. Sadevesiviemärien asennuksessa on tärkeää sijoittaa rännikaivot oikeaan paikkaan suhteessa tuleviin syöksytorviin.
Rännikaivoihin valuvat vedet katoilta, mutta ne toimivat myös roskien erottimena ja putkiston huoltoaukkoina. Maanpinnan muotoiluilla varmistetaan, että piha pysyy kuivana, mutta silti vedet eivät saa valua naapurin puolelle.

Sadevesijärjestelmä voidaan joissakin tapauksissa asentaa ilman salaojajärjestelmää, riippuen kohteesta. Yleensä sadevesijärjestelmä ja salaojajärjestelmä ovat erillisinäkin osa kokonaisuutta, näin ollen on suotavaa laittaa molemmat kuntoon saman aikaisesti.

Koko remontin teemme avaimet käteen periaatteella, takuutyönä ja kiinteällä hinnalla.

Kokemuksia

Kellaritilat kuiviksi

Kellaritilat kuiviksi

Kellaritilat kuiviksi - kaupan päälle hieno piha ja hyvä mieliJaana ja Juha Jokiniemi ostivat vuonna 2020 kodikseen 80-luvun alkupuolella rakennetun talon, joka sijaitsee rinnetontilla Sastamalassa. Talon alakerrassa on varastotiloja, autotalli, kylpyhuone ja sauna....

avainlippu

Ota yhteyttä!

  Valitse: TarjouspyyntöMuu viesti
  Salaojakeskus

  Salaojakeskus Pirkanmaa Oy
  Koivistontie 1
  33960 PIRKKALA

  010 4114 900
  [email protected]

  avainlippu