Sadevesijärjestelmä

Toimiva sadevesijärjestelmä pitää sokkelin ja pihan kuivana – Sadevedet johdetaan hallitusti perusvesikaivoon.

Pientalon katolta valuu vuosittain keskimäärin 50–100 kuutiota sade- ja sulamisvesiä. Hallitsemattomina ne voivat muodostaa pihalammikoita ja keväisin liukkaita jäätiköitä. Ajan mittaan seurauksena voi olla myös kosteusvaurioita rakenteisiin.

Sade- ja sulamisvedet tulee johtaa hallitusti ränni- ja sadevesikaivoihin, joista ne johdetaan edelleen sadevesiviemäreitä pitkin perusvesikaivoon. Sinne kerätään myös vedet salaojista. Perusvesikaivosta hulevedet etenevät kootusti joko kunnan sadevesiviemäriin, läheiseen avo-ojaan tai imeytetään hulevesitunnelien avulla tontin maaperään.

Sadevesiviemärinä käytetään tuplarakenteista, halkaisijaltaan 110 mm putkea. Putken aallotetulla ulkokuorella saadaan aikaan suuri kuormituksen kestävyys ja sileä sisäpinta takaa hyvät virtausominaisuudet.

Sadevesiviemäri ja salaoja asennetaan tavallisesti rinnakkain ja samaan kaltevuuteen. Joissakin tapauksissa sadevesiviemäri voidaan sijoittaa ylemmäksikin. Sadevesiviemärien asennuksessa on tärkeää sijoittaa rännikaivot oikeaan paikkaan suhteessa tuleviin syöksytorviin.

Rännikaivoihin valuvat vedet katoilta, mutta ne toimivat myös roskien erottimena ja putkiston huoltoaukkoina. Maanpinnan muotoiluilla varmistetaan, että piha pysyy kuivana, mutta silti vedet eivät saa valua naapurin puolelle.

Sadevesijärjestelmä voidaan joissakin tapauksissa asentaa ilman salaojajärjestelmää, riippuen kohteesta. Yleensä sadevesijärjestelmä ja salaojajärjestelmä ovat erillisinäkin osa kokonaisuutta, näin ollen on suotavaa laittaa molemmat kuntoon saman aikaisesti.

Koko remontin teemme avaimet käteen periaatteella, takuutyönä ja kiinteällä hinnalla.

Salaojat ja sadevesijärjestelmät

  1. Rännikaivot
  2. Salaojan tarkastuskaivo
  3. Tuplasalaoja- ja sadevesiputket
  4. Perusmuurilevy ja listat
  5. Sepeli ja suodatinkangas
  6. Sepeli ja routasuojaus
  7. Perusvesikaivo
  8. Purkuputki

Blogi

Salaojaremontti Tampere Pirkkala Nokia Lempäälä Ylöjärvi Valkeakoski Kangasala Sastamala Akaa Pirkanmaa
Salaojaremontti Helsinki Espoo Vantaa Nurmijärvi Vihti Järvenpää Lohja Uusimaa

Ota yhteyttä!

Valitse:

Salaojakeskus Pirkanmaa Oy
Koivistontie 1
33960 PIRKKALA

010 4114 900
myynti@salaojakeskus.com