Kauko Kettunen havahtui salaojaremontin tarpeeseen kaivaessaan itse vesijohtoputkea omasta kaivosta. Koska kyseessä on rintamamisestalo, jolla on jo ikää, Kettunen päätyi toteuttamaan salaojaremontin talon tulevaisuutta ajatellen.

Huomasin vanhat salaojat kivijalan ympärillä, joiden halkaisija oli n. 5cm. Ne olivat täynnä hiekkaa ja totesin etteivät ne hyödytä mitään. Kivijalan juuressa oli havaittavissa muutamassa kohti myös hieman kosteutta, ei kuitenkaan mitään vakavaa, Kauko Kettunen kertoo.

Asiantuntija tuli paikalle ja esitti selkeät vaihtoehdot 

Kauko Kettunen kertoo ottaneensa yhteyttä Salaojakeskukseen, josta asiantuntija kävi ennakkoon paikan päällä katsomassa minkälaisesta hommasta olisi kyse.

– Hän ehdotti heti selkeät vaihtoehdot, jotka vaikuttivat todella hyviltä ja asiantuntevilta. Näin päädyimme ottamaan remontin heiltä, Kettunen kertoo.

Salaojaremontti

Salaojaremontti oli tarpeellinen vanhalle rintamiestalolle 

Kokonaisuudessaan salaojaremontti kesti 6 päivää. Kaikki vanhat ja ylimääräiset vietiin pois ja uudet tuotiin tilalle. Nyt salaojat ovat kunnossa, uusi kosteuseriste laitettu ja piha on siisti.

– Kaikki tehtiin just niin kuin piti. Talon tulevaisuus näyttää hyvälle remontin ansiosta. Vaikka tilanne talossamme ei ollut paha, niin tällä remontilla vältytään tulevaisuudessa ikäviltä kosteusongelmilta. Remontti oli varmasti tarpeellinen, sillä rintamiestaloihin on silloin aikanaan tehty salaojat vähän sinne päin, Kettunen mainitsee.

10 pistettä ja papukaijamerkki 

Salaojaremontin materiaalit ja aikataulut pitivät sovitusti. Työntekijöille Kettunen haluaa antaa täydet 10 pistettä ja papukaijamerkin.

– Salaojakeskuksella on todella asiantuntevaa porukkaa. Jos heillä oli jotain kysyttävää, he kävivät välittömästi kysymässä, että töitä päästiin jatkamaan. Pidin erityisesti siitä, miten ympäristö laitettiin viimeisen päälle kuntoon ison remontin jäljiltä. Suosittelen lämpimästi, meillä ei ole mitään moitittavaa, Kettunen kiittelee.