Salaojakeskus teki meillä Lempäälässä salaojaremontin tässä 2020 alkutalvesta (jos sitä ny talveksi voipi sanoa). Alkuperäinen mökki on 1960 valmistunut ja uskomatonta kyllä, sillon oli jo laitettu ruukkuputket talon ympäri. Vaan kun ostimme talon 1987, olivathan ne jo täysin tukossa. Ihan ite laitoin uuret putket, peltosalaojaputkee, eikä kukaan silloin puhunu tarkastuskaivoista.

Miksi salaojaremppa?

Yleensä suhtaurun kokemuksesta hiukan epäillen ”ovikauppiaisiin”, mutta Salaojakeskuksen miähet ku tuli ovelle tarjoamaan ”ilmasta salaojaputkien kuvausta”, homma tuntu heti jotenki rehriltä. Niinpä sitten siihen suostuin.

Putkia kuvailtiin niin pitkälle ku päästiin, vaan tulihan siinä lopulta liikaa ”mutkia matkaan”, ku talossa on paljon kulmia. Mutta näkihän siinä ”omantyön” jäljen – notkoja, jossa vesi makasi, ja juurakot, joita oli putkiin tunkenut. Ei ollut tarkastuskaivoja, joista pääsisi juurakot huuhteleen pois tai paremmin kuvaamaan.

Miksi  Salaojakeskus?

Yleensä tyät kannattaa kilpailuttaa, itse en näin tehny. Varmaan moni miättii miksessä kilpailuttanu? Tapanani on etsiä tiatoa netistä ja löytämiäni tiatoja vertaillessa hinta ei poikennut suurestikkaan yleisestä tasosta. Myöskään negatiivisia kommentteja ei silmiin sattunu.

Remppa onnistu, mut kuin?

Ensinnäki laatuun kiinnitti huamioni heti jo alus, jot kaikilla kolmella tarjousasiaan liittyvällä neuvottelutapaamisella myyjät saapuivat paikalle tasan sovitusti. Eikä millää ”akateemisen vartin” myähästymisellä. Jo se kerto mulle paljo, nimittäin firman meiningistä.

Remppa meni hyvin, aikataulu heitti pikkasen, mut hommaaki oli. Vanhassa talossa pitää aina (asiakkaan/tekijän) varautua pikkuongelmiin.  Myös se, jos asiakas jaksaa tutkailla (vanhankin) talonsa sisään-/ulosvientiputkituksia, auttaa huomattavasti rempan aikataulutusta ja kaivuutöiren etenemistä.

Lopuks sanosin firmasta ja tyästä, sekä laarusta

Firma hoiti hommansa tosi hyvin, mutta suurin kiitos siitä on annettava työntekijöille. En äkkiseltään muista nähneeni niin aktiivista ja tyähönsä sitoutunutta porukkaa. Tyät tehtiin asiallisesti ja asennusohjeita nourattaen. Oli ilo kattella tän firman työntekijöitä. He tekivät töitä, kun sen aika oli, mutta ku ostajalla oli asiaa, he myös kuuntelivat.

Kaivuut mullittivat jo ”talvella” ja nyt pukkaa uutta ruohoa. Siitä se kesä alkaa!

Suosittelen firmaa, sillä se ja työntekijät toteuttavat eresmenneen openi opetusta. Festina lente: ”kiiruhda hitaasti, kehoitus tasapainottelemaan tekemänsä työn laadun ja nopeuden välillä”. Onnistuivat upeasti.

Juha Koskinen