Salaojakeskus toteutti keväällä 2019 tamperelaiselle taloyhtiölle salaojaremontin. Kiinteistö on 50-luvulla rakennettu pienkerrostalo. Salaojaremontin lisäksi uusittiin kulkuväylää ja kivetyksen pohjia. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Hannu Paara kertoo, että sopiva remontintekijä löytyi Googlen kautta.

– Aloimme etsiä googlettamalla salaojaremontille ja julkisivuremontille tekijöitä ja laitettiin yrityksille yhteydenottopyyntöjä. Salaojakeskus oli yksi yrityksistä, joita lähestyimme viestillä, Paara kertoo.

Hinta ja nopea toiminta ratkaisivat

Salaojaurakan osalta kilpailutuksessa oli lopulta mukana kaksi tarjoajaa. Toteuttaja valikoitui lopulta hinnan, toteutusaikataulun ja nopean reagoinnin vuoksi.

– Sopivan hinnan ja toimitusaikataulun lisäksi silläkin oli iso merkitys, että Salaojakeskukselta reagoitiin nopeasti viesteihin ja kaikkiin kysymyksiin saatiin pikaisesti asiantuntevat vastaukset. Tällaiseen toimijaan oli helppo luottaa.

Urakan aikana tuli vastaan yllätyksiä, mutta ei ongelmia

50-luvulla rakennetun pienkerrostalon salaojien tilanteesta ei kaikilta osin ollut etukäteen varmuutta. Hannu Paara kertoo, että talon yhdeltä sivulta löytyneet yllätykset eivät kuitenkaan muodostuneet ongelmaksi.

– Yllätyksistä huolimatta kaikki sujui yhteisymmäryksessä eteenpäin. Työn edetessä jouduttiin vähän soveltamaan, mutta se sujui luontevasti ja avoimesti keskustellen.

Haastatteluhetkellä salaojaurakka oli laskutusta vaille valmis. Yhteenvetona Hannu Paara kiittelee erityisesti hintaa, joustavia maksujärjestelyjä ja luotettavaa toimintaa, joilla pienelle taloyhtiölle on iso merkitys.

– Kustannukset ratkaisevat niin paljon asioita pienessä taloyhtiössä. Onneksi tässä tapauksessa kohtuullisella hinnalla sai hyvää työtä. Nyt jälkeenpäin on mukava katsella myös loistavaa viimeistelyjälkeä, joka kruunaa onnistuneen projektin, Paara summaa.