Ennen 90-lukua taloja rakennettaessa ei vielä juurikaan kiinnitetty huomiota salaojiin. Tästä syystä hyvin todennäköisesti suurimmasta osasta viime vuosituhannella rakennetuista taloista tai kiinteistöistä ei löydy salaojia lainkaan tai ne eivät toimi kunnolla. Etenkin siinä tapauksessa, jos niiden huolto on jäänyt tekemättä tai ne on asennettu väärin.

Salaojien käyttöikä

Salaojien käyttöikä on noin 30-40 vuotta. Väärin asennettujen, huoltamattomien tai puutteellisten salaojitusten takia voi olla, että vanhojen talojen sokkeli ja perustukset ovat märkiä. Peli ei silti ole kuitenkaan menetetty, sillä salaojituksen tekeminen pelastaa usein tilanteen. Salaojien avulla kosteus saadaan ohjattua talon seinustoilta sekä perustusten läheisyydestä pois ja sokkelin kuivuminen alkaa heti. Hyvin asennettujen salaojien ansiosta ajan myötä kosteusongelmat häviävät.

Salaojien kuntotarkastus

Vanhan talon salaojitusta ei kannata laiminlyödä. Ammattitaidolla tehdyt salaojat pidentävät talosi käyttöikää ja nostavat sen arvoa suojaten talon rakenteita kosteus- ja routaongelmilta. Salaojaremontin hinta riippuu monesta tekijästä – ota yhteyttä niin tehdään taloosi maksuton salaojakartoitus!