Kun kutsu käy, Salaojakeskuksen työntekijä tulee kohteeseen 2–3 päivän sisällä. Keskiverto omakotitalon salaojaremontti kestää noin 4–5 päivää ja maksaa asiakkaalle 15 000–25 000 euroa. Salaojaremontin voi tehdä milloin vain.

– Myös talvi on hyvää aikaa salaojaremontille, kun maa on jäässä ja kantaa hyvin, kertoo Salaojakeskuksen toimitusjohtaja Jukka Kellokoski.

Tyypillinen urakkakohde on rintamamiestalo. Talon ympärys kaivetaan auki ja kivijalka puhdistetaan, samalla asennetaan uudet salaojaputket ja tehdään tarvittavat kaadot. Tämän jälkeen kaivanto täytetään sepelillä.

Kivijalkaa vasten laitetaan patolevy, uudet murskeet ja routaeristeet. Lopuksi siivoamme jäljet. Mikäli nurmikko on täytynyt kaivaa auki, multaamme sen ja istutamme uuden tilalle, Kellokoski esittelee.

Asiakkaalle salaojaremontti on helppo ja huoleton, eikä se vaadi tältä juuri muuta kuin laskun maksun. Siinä kannattaa muistaa kotitalousvähennys – se mahdollistaa pariskunnalle jopa 4800 euron hyvityksen omakotitalon remontin työn osuudesta.

Salaojakeskus toteuttaa remontteja ympäri vuoden.