Salaojakeskuksen pitkäaikainen työntekijä Julius Saari on tykätty tyyppi niin asiakkaiden kuin työkavereidenkin keskuudessa. Kysyttäessä suosionsa syytä mies hiukan häkeltyy ja arvioi oman asenteensa työntekoon vaikuttavan asiaan – Julius tekee hommia niin kuin toivoisi itselleen töitä tehtävän. Hän on myös asiakaspalveluhenkinen ja tekee aina laadukasta työtä, johon asiakkaat voivat olla tyytyväisiä.

Julius on Salaojakeskuksen kaivinkoneenkuljettaja, jonka tehtävänä on kaivaa salaojille kaivannot, jotta asentajat pääsevät asentamaan järjestelmän. Sen jälkeen on taas Juliuksen vuoro täyttää kaivannot suunnitelman mukaan ja viimeistellä pihan kallistukset. Asiakkaiden toiveiden mukaan työhön kuuluu mullitusta, nurmien kylvöä, siirtonurmen asennusta ja muita pihatöitä.

Mikä työssäsi on parasta?

Kaivinkoneenkuljettajalle parasta työssä on kaivinkoneella ajaminen – mielipuuhasta saa vielä elannonkin! Ajamisen lisäksi Julius nauttii yhdessä tekemisestä muiden työntekijöiden kanssa ja yhteistyöstä asiakkaiden parissa. Välillä työpäiviin tulee myös ennalta-arvaamattomia yllätyksiä, kuten isoja kiviä tai kalliota, mutta aina tilanteisiin löytyy järkevä ratkaisu työnjohdon ja asiakkaan kanssa yhteistyössä.

Julius on mielellään töissä juuri Salaojakeskuksella, koska työnantaja on pystynyt tarjoamaan kehittymismahdollisuuksia maanrakennusalalla ja työhön saa sopivasti uusia haasteita.

”Salaojakeskus ottaa työntekijät erittäin hienosti huomioon”, Julius toteaa.

Salaojaremontti

Ikimuistoinen työkeikka

Työhistoriastaan Julius muistaa monia hyviä hetkiä lukuisten eri asiakkaiden kanssa. Viime kesältä miehelle jäi erityisesti mieleen mukava pappipariskunta, joiden kanssa työn lomassa jopa kahviteltiin porukalla.
salaojaremontti
Salaojaremontit sujuvat yleensä mutkattomasti ja aikataulussa, mutta joskus työmailla sattuu ja tapahtuu. Julius muistelee pilke silmäkulmassa yhtä hullunkurista päivää, kun oli tarkoitus ottaa mainoskuvia. Julius oli tuomassa kuorma-autolla kaivinkonetta pihaan, kun kuormuri jäi hetkeksi keskelle vilkkaasti liikennöityä katua käyntiin ja ovet napsahtikin lukkoon – avaimet tietenkin auton sisäpuolella ja kuljettaja ulkona. Kuorma-auto oli liikenteen tukkeena ja autoja alkoi kertyä jonoksi asti. Julius ei jäänyt odottelemaan apujoukkoja vaan päätti kivuta kuormurin katolle ja koetti päästä auton sisään kattoluukun kautta. Sisälle meneminen katon kautta ei kuitenkaan onnistunut, mutta kekseliäänä miehenä Julius sai työnnettyä kattoluukusta harjanvarren ja onnistui sen avulla aukaista lukot. Kuormuri saatiin pois tukkimasta liikennettä, ja mainoskuvaukset pääsivät alkamaan.