Tiesithän, että voit hakea salaojaremonttikustannuksista kotitalousvähennystä verotuksessa? Vanhan tai uuden talon salaojitus on rakennuksen terveyden ja elinkaaren kannalta erittäin tärkeä huoltotoimenpide. Salaojaremontti ei kuitenkaan ole ilmaista, mutta onneksi siitä voi saada kotitalousvähennystä!

salaojaremontti

Mikä on kotitalousvähennys?

Kotitalousvähennys on helpostusta valtiolle maksettaviin veroihin. Sitä voi hakea tavanomaisista kodin ja vapaa-ajan asunnon perusparannus- ja kunnossapitotöistä, esimerkiksi salaojaremontista. Työn toteuttajan täytyy olla ennakkoperintärekisterissä oleva yritys.

Kotitalousvähennys on säädetty työllisyyden parantamiseksi, asuntojen ja talojen kunnon ylläpitämiseksi sekä harmaan talouden torjumiseksi. Vähennyksellä halutaan kannustaa ihmisiä hankkimaan ulkopuolista apua kodin kunnostustöihin ja arjen askareisiin.

Kotitalousvähennystä voit saada 40% ammattilaisen toteuttaman työn osuudesta. Vähennyksen enimmäismäärä on 2250 euroa ja omavastuuosuus 100 euroa vuodessa henkilöä kohden.

salaojaremontti

Kotitalousvähennystä kesämökin kunnostukseen

Kesämökin kunnosta on hyvä pitää yhtälailla huolta kuin asuintalon kunnosta. Huoltamalla ja kunnostamalla kesämökkiäsi varmistat mökin markkina-arvon säilymisen sekä miellyttävät lomahetket mökilläsi.

Parasta kesämökin perusparannustöissä on se, että myös sen kunnossapitoremonteista voi saada kotitalousvähennystä! Voit laittaa kesämökin sajaojaremontin työn osuuden kustannukset vähennyksiin.

Puolisot saavat tuplavähennyksen

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten puolisot voivat saada salaojaremontista yhdessä tuplavähennyksen – jopa 4500 euroa!

Talon rakenteet kannattaa pitää kunnossa. Tilaa vaikka samantien maksuton salaojakartoitus!

Kellaritilat kuiviksi

Kellaritilat kuiviksi

Kellaritilat kuiviksi - kaupan päälle hieno piha ja hyvä mieliJaana ja Juha Jokiniemi ostivat vuonna 2020 kodikseen 80-luvun alkupuolella rakennetun talon, joka sijaitsee rinnetontilla Sastamalassa. Talon alakerrassa on varastotiloja, autotalli, kylpyhuone ja sauna....