salaojaremontti

Noin puolet Suomen omakotitaloista on rakennettu viime vuosituhannella, vuosikymmeniä sitten. Tästä syystä Suomessa on paljon taloja, jotka kärsivät salaojien puutteesta tai toimimattomista salaojista.

Jos vanhat salaojat eivät vedä kunnolla, ovat tukossa tai puuttuvat talon ympäriltä kokonaan, kosteus työntyy talon rakenteisiin ja pohjakerroksiin. Ajan saatossa kosteusongelmien levitessä vauriot kasvavat ja alkavat vaikuttaa mahdollisesti myös talon asukkaiden terveyteen.
Salaojaremontilla saat kiinteistöllesi lisää käyttöikää vuosikymmenien ajaksi

Talon kaikki rakenteet ajan myötä vanhenevat ja kaipaavat remonttia, niin myös salaojat. Keskimääräinen käyttöikä salaojilla on noin 30-40 vuotta.

Salaojaremonttien tekemistä usein lykätään, koska se on suuri investointi. Talon terveyden, sen sisäilman ja käyttöiän näkökulmasta salaojaremontti on kuitenkin sen elinehto.

Kannattaako vanhoihin taloihin asennuttaa salaojat? Lue lisää…

Toimimaton salaojajärjestelmä voi aiheuttaa suurta vahinkoa

Salaojat kulkevat maan alla, jolloin ne eivät ole talonomistajien näköpiirissä ja siksi ne helposti myös unohtuvat. Unohdus saattaa kuitenkin ajan myötä tulla kalliiksi, jos esimerkiksi tukkeutunutta salaojaa ei korjata ajoissa, se alkaa aiheuttaa vahinkoja talon alapohjarakenteissa. Jos alapohjarakenteet ovat pahasti ehtineet kostua, joutuu taloon tekemään isoja saneerauksia. Pahimmassa tapauksessa ilman toimivia salaojia talon elinkaari tulee tiensä päähän ennenaikaisesti, jolloin sen arvo tippuu lähelle nollaa.
Salaojaremontti

Vakuutukset eivät korvaa

Lähtökohtaisesti vakuutukset eivät korvaa mitään puutteellisesta tai toimimattomasta salaojajärjestelmästä aiheutuneita vahinkoja. Talon alapohjarakenteiden korjausrakentaminen on suuri ja kallis urakka. Maksumieheksi joutuu talon omistaja. Pidä talosi rakenteet kunnossa ja tilaa maksuton salaojakartoitus.

Talon rakenteet kannattaa pitää kunnossa. Tilaa vaikka samantien maksuton salaojakartoitus!